Θεατρική Παράσταση Playback

48358943_2204781333109947_784899307634425856_o

Η συμμετοχή έχει κλείσει
Application period has expired

Η ομάδα θεάτρου Playback «ΗΧΩ», θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη και εναλλακτική μορφή αυτοσχεδιαστικού διαδραστικού θεάτρου, όπου πρωταγωνιστές στην ουσία είναι οι ίδιοι οι θεατές που συμβάλλουν στη διεξαγωγή του.

Σε μια παράσταση Playback οι ηθοποιοί αναπαριστούν αυθόρμητα στη σκηνή ιστορίες του κοινού, τις οποίες μόλις άκουσαν. Οι θεατές μοιράζονται με το κοινό μια προσωπική σκέψη, μια ιστορία, ένα συμβάν, ένα συναίσθημα. Ο συντονιστής της ομάδας αφουγκραζόμενος τον αφηγητή ζητάει από τους ηθοποιούς και τον μουσικό που βρίσκονται πάνω στη σκηνή να παίξουν (Playback) την ιστορία. Η ιστορία ζωντανεύει ξανά με τη συνοδεία αυτοσχέδιας μουσικής. Οι ιστορίες διαδέχονται η μία την άλλη και έτσι δημιουργείται μια παράσταση θεάτρου Playback.

image (1)

Το Θέατρο Playback φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, μαθαίνουν να εκφράζονται, να επικοινωνούν, να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, αλλά και να ακούνε με σεβασμό τις ιστορίες των άλλων. Τιμάται η μοναδικότητα και η αλήθεια του κάθε αφηγητή, αλλά και το δικαίωμα που έχει η κάθε φωνή να ακούγεται. Μέσα από αυτή τη διαδικασία επιτυγχάνονται ο κοινωνικός διάλογος, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η αποφόρτιση συναισθημάτων καθώς και η προαγωγή της Τέχνης και του Πολιτισμού.

image

Η ομάδα Θεάτρου Playback «ΗΧΩ» δημιουργήθηκε ως θεατρικό σχήμα τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη και τον Ιούνιο του 2016 συστάθηκε σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.). Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει δώσει παραστάσεις σε κοινωνικούς φορείς και χώρους εκπαίδευσης, όπως δημόσια σχολεία, το Υπνωτήριο Αστέγων της «Άρσις», ο Ερυθρός Σταυρός, η Χ.Ε.Ν. Θεσσαλονίκης, οι Φυλακές Διαβατών, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Πυξίδα» κ.α. Επίσης, έχει υλοποιήσει ποικίλα εκπαιδευτικά σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα και επιστημονικά συνέδρια.

Τα ιδρυτικά της μέλη προέρχονται από τον χώρο της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής εργασίας και των τεχνών. Έχουν εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί στο Θέατρο Playback.

Συντονίστρια: Ελένη Λεβέντη, ψυχοδραματίστρια, εκπαιδεύτρια Playback Θεάτρου

Ηθοποιοί: Ευθυμία Καπαγερίδου, Μαρία Κωνσταντινίδου, Έφη Μαγούλα, Γιάννης Σέμπρος, Κατερίνα Τζιωρίδου, Εύη Χριστοπούλου

Μουσικοί: Γιάννης Σέμπρος, Κατερίνα Τζιωρίδου

Φωτογράφος: Πάρης Καμπάκης

Κυριακή 16/12/2018
19:30
στον πολυχώρο Balkan Heart

Γενική είσοδος: 7 ευρώ

This entry was posted in . Bookmark the permalink.